Jumbo-insecten-eten.jouwweb.nl
Home » Jumbo Supermarkten introduceert insectenproducten

Jumbo Supermarkten introduceert insectenproducten

 

Jumbo Supermarkten introduceert insectenproducten

Vanaf januari 2015 landelijk in het schap

 
 

Vanaf januari 2015 liggen er bij alle Jumbo winkels in Nederland insectenproducten in het schap. Jumbo is de eerste supermarktketen in Nederland die in al haar winkels eetbare insecten gaat aanbieden. Met de nieuwe producten biedt Jumbo klanten een gezonde en duurzame optie naast het eten van vlees of vis. De supermarktketen maakt binnenkort meer bekend over het assortiment. 

Het eten van insecten wordt steeds actueler. Het is niet alleen een gezond en goed alternatief voor de bio-industrie, maar biedt ook de mogelijkheid om iets te doen aan de voedselschaarste in de wereld. Ook de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN promoot het eten van insecten vanwege de voedselschaarste en klimaatopwarming. 

Proeverij bij Jumbo Groningen en Haren

De Jumbo winkels in Groningen en Haren verkopen vanaf aanstaande vrijdag al insectenproducten. Om klanten uit Groningen en omgeving te laten kennis maken met de nieuwe producten organiseren de Jumbo winkels in de stad Groningen en de winkel in Haren een proeverij. Op vrijdag 31 oktober en op zaterdag 1 november krijgen klanten de kans om de insecten zelf te proeven. 

 

Insectenproducten bij de Jumbo
 

Supermarkt Jumbo gaat per 1 januari 2015 insectenproducten verkopen. Maar vanaf a.s. vrijdag kan dit al in Groningen en Haren. Wat leuk dat de primeur in het Noorden is! (Waarom eigenlijk? Zijn wij een goede testgroep? :-)

Insecten worden wel het eten van de toekomst genoemd. Door de exponentieel toenemende wereldbevolking zal de voedselvoorziening steeds moeilijker worden. Gezond zijn insecten zeker! Ze zijn rijk aan eiwitten, essentiĆ«le vetzuren, ijzer en vitamines. Een goede vleesvervanger. En veel minder milieubelastend! 

Het idee is misschien even wennen ... Zal het over 10 jaar in Nederland heel normaal zijn om insecten te eten?