Jumbo-insecten-eten.jouwweb.nl
Home » Interview: bij Jumbo vliegen insecten de schappen uit

Interview: bij Jumbo vliegen insecten de schappen uit

 

Interview: bij Jumbo vliegen insecten de schappen uit

 
28 nov 2014

Sinds twee weken kan je bij Jumbo-supermarkten in Groningen en Haren insecten kopen. Om te eten, ja. Burgers van meel-en buffalowormen bijvoorbeeld, of wasmotlarven om de lekkere trek te stillen. Bah? De lekkernijen vliegen anders de schappen uit! Whocares sprak Laura Valks-Piessens van Jumbo over de opmerkelijke trend.

Hallo Jumbo! Hoe zijn de eerste reacties op het insect-assortiment?

"Positief! Er wordt veel interesse getoond in de producten. De eerste dagen waren ze zo goed als uitverkocht. Veel mensen willen het toch een keer proberen. Vanaf begin volgend jaar worden de producten bij Jumbo-winkels in heel Nederland verkocht."

Heb je zelf ook al geproefd?

"Zeker! We willen graag weten wat we verkopen natuurlijk. We zijn zelf heel enthousiast."

Er wordt tegenwoordig veel gesproken over insecten op het menu, maar is het niet iets te vooruitstrevend voor een supermarkt?

"Soms breiden we ons assortiment uit als de klant erom vraagt. Maar liever verrassen we klanten met trends die we in het buitenland zien. Zoals insecten. We willen de klant er in elk geval kennis mee laten maken. Jumbo biedt het product aan en nu is het aan de klant: die mag zelf kiezen of hij het wel of niet gaat proberen."

Hoe denken jullie dat de trend zich verder zal ontwikkelen?

"Als veel mensen de producten kopen, kan het zijn dat er op termijn wordt gekeken naar uitbreiding van het assortiment. Maar laten we eerst afwachten hoe deze producten worden ontvangen door onze klanten..."

Heeft Jumbo nog andere projecten lopen om voedselschaarste tegen te gaan?

"Vooruitlopend op wat ooit komen kan, met het groeien van de wereldbevolking enzo, eten steeds meer mensen insecten. Met de verkoop van deze producten spelen wij hierop in. Jumbo is altijd op zoek naar alternatieve bronnen voor voedsel en we houden de trends goed in de gaten. De verkoop van dit assortiment insecten is een eerste aanzet. Maar zoals aangegeven willen we onze klanten hier vooral ook mee verrassen."

Vanaf 2015 zijn de insecten in alle Jumbo-winkels verkrijgbaar.

Sophie Rijkmans | Whocares.me

Lees meer blogs van Whocares